Menu

Vertikály

0
274
0
Sen o dokonalém bydlení často narazí na představu, kterou klientům vnutí developer. Čerství majitelé bytu v holešovické Marině se s touto představou odmítli spokojit. Jakmile získali klíče, pustili se s naší pomocí do rekonstrukce s cílem odstranit veškeré nedostatky a vytvořit z bytu opravdový domov. Spojujícím prvkem se staly vertikály z jasanového, třešňového a dubového dřeva. Kromě optického zvětšení prostoru se staly dělítkem mezi jednotlivými materiály, prostory i vybavením. Své využití našly mimo jiné i jako skrytá madla skříní či posuvných dveří. Inspirací pro jejich konkrétní podobu se stal zlatý řez. Harmonická asymetrie působí jednoduše vždy příjemněji než běžná symetrie. Po úpravách získali majitelé více světla, více úložného prostoru nově vzniklých šaten i skříní, a především více místa pro vaření, které je velkou vášní majitele. V hlavní, obývací části spojené s kuchyní vznikly tři zóny: pro odpočinek s výhledem na terasu, pro pohodlné stolování i pro snadnější přípravu pokrmů všech chutí a vůní. Velkým přáním majitelů bylo zakomponovat do prostoru beton, který doprovází černá, bílá a dřevo. Kdykoli dnes majitelé vstoupí do bytu, mají pocit, že prostor konečně slouží jejich životu a nikoli naopak.
Čtěte dále ›

Dětský pokoj – Suchdol

0
443
0
Dvě holčičky, dva pokoje. Tak znělo zadání maminky, která si přála, aby obě dcery vyrůstaly v prostředí, které je bude inspirovat a které bude pomáhat rozvíjet jejich přirozené vlohy. Z dialogu s oběma dcerami vzešly návrhy, které souzní s jejich představami o tom, jak by měl správný pokojíček vypadat. Zatímco u té starší to byl balet, kterému se zcela oddala, ale také velmi překvapivá fascinace Paříží, mladší toužila žít v obklopení zvířat, zvláště koček. Obě záliby jsme promítly nejen do uspořádání pokoje, ale také do hravých tapet, které zdobí značnou část nezvyklého, půl-obloukového stropu. Vybavení pokoje, kromě nezbytných stolů, jsme objevili mezi běžným sortimentem. Vedle toho jsme vyslyšeli další z požadavků a využili také nábytek stávající, abychom vyhověli všem rozpočtovým nárokům. Bílá barva stěn i dveří se postarala o to, aby se zakryl hlavní nedostatek obou interiérů a tím je příliš mnoho dveří. Hravé i funkční prvky zajistí, že pokojíčky budou svým obyvatelkám sloužit nejméně po dobu příštích pěti let.
Čtěte dále ›